عملکرد تیرچه پیش تنیده در ساختمان به چه صورت است؟

در این صفحه قراره کلی وبلاگی های جدید و خواندنی بارگذاری شود

عملکرد تیرچه پیش تنیده در ساختمان به چه صورت است؟

۶ بازديد

عملکرد تیرچه پیش تنیده در ساختمان نشان از افزایش مقاومت و عمر ساختمان دارد که این نتیجه، بسیار مهم و ارزشمند می باشد.

تیرچه بتنی پیش تنیده از مصالح مهم ساختمان می باشد که به سبب خصوصیات خاص و بی نظیر خود برای استفاده در اجرای سقف ساختمان ها بسیار سودمند می باشد. بتن پیش تنیدهبرای اجرا در دهانه های بلند مناسب است و سرعت اجرا را به شدت افزایش می دهد.

تیرچه پیش تنیده چیست؟

عملکرد تیرچه پیش تنیده در ساختمان فوق العاده است و سازه های احداثی با تیرچه پیش تنیده، سازه های بسیار مستحکمی هستند. بتن یک مصالح مقاوم در برابر فشار اما ضعیف در برابر کشش است. در صورتیکه یک عضو بتنی با مقاومت فشاری نزدیک به 35 مگا پاسکال در معرض تنش کششی محوری باشد، با رسیدن تنش متوسط در بتن به میزان 2 تا 3 مگا پاسکال بتن دچار ترک خوردگی می شود.

کوچک بودن مقاومت، رفتار بتن در برابر کشش غیر قابل پیش بینی می باشد و احتمال شکست در آن وجود دارد. به منظور رفع ضعف بتن باید از آرماتورهای فولادی برای مسلح نمودن عضو بتنی استفاده کنند که به آن مقطع بتن آرمه گفته می شود. بتن مسلح سالهاست که در ساخت و سازها مورد استفاده قرار می گیرد. ضعف های بتن معمولی، منجر به تولید بتن پیش تنیده شد. بتن پیش تنیده، بتنی است که در آن آرماتور فولادی با مکانیزم هایی در معرض کشش قرار گرفته است و این کشش سبب ایجاد فشار در بتن می شود. تیرچه پیش تنیده، یک عضو متشکل از بتن پیش تنیده به همراه فولاد با مقاومت بالا می باشد.

مراحل تولید تیرچه پیش تنیده

عملکرد تیرچه پیش تنیده در ساختمان به گونه ای است که به تولید بیشتر آن راغب شده اند. چرا که می دانند استفاده از این مصالح برای ساخت و سازهای بزرگ به صرفه و سودمند است و به ساخت بهترین سازه ها در کشور کمک می کند. برای تولید تیرچه پیش تنیده از دو روش استفاده می کنند که عبارتند از:

روش سیستم اکسترودر: بتن باید بدون اسلامپ روی خط ویبره شود و کاملاً متراکم باشد. با بهره گیری از بخار و حرارت، بتن تحت فرآوری قرار می گیرد. استفاده از بهترین دستگاه ها به افزایش کیفیت بتن تولیدی به این روش، کمک زیادی می کند. همچنین با دستگاه های باکیفیت می توان بتن های پیش تنیده بیشتری را در زمان معین تولید نمود.

روش قالب: این روش در زمان کنونی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. زیرا بتن تولیدی با این روش دارای ایراداتی مانند وجود حفره و ترک خواهد بود. در این روش نمی توان از بتن بدون اسلامپ استفاده نمود. چرا که وجود قالب ها از این کار ممانعت به عمل می آورد.

بررسی عملکرد تیرچه پیش تنیده در ساختمان

تیرچه های پیش تنیده، جایگزین بسیار خوبی برای تیرچه های خرپایی پاشنه بتنی می باشند و باید بارهای وارده به سقف را به تیرهای اصلی انتقال دهند. در سازه های بتن آرمه، تیرچه ها به شکل یک تیر در دو سر سازه پیاده سازی می شوند. برای ایجاد تیرچه، نیاز به سه سانتی متر پوشش بتنی می باشد.

تیرچه های خرپایی پاشنه بتنی از ضخامت 4 سانتی متر برخوردار هستند. ولی پوشش سه سانتی متری برای تیرچه ها ایده آل نیست. تیرچه پیش تنیده نسبت به سایر تیرچه ها، امتیازات زیادی دارند. سازه های احداثی با تیرچه پیش تنیده دارای طول عمر زیادی هستند و در برابر زمین لرزه های کوچک و بزرگ، مقاومت خوبی از خود نشان می دهند.

عملکرد تیرچه پیش تنیده در ساختمان موجب استقبال از استفاده از این مصالح برای ساخت سازه های مختلف شده است. استفاده از این مصالح در زمان ساخت و ساز، مزایای زیادی برای سازندگان خواهد داشت که یک نمونه از آن، کاهش مصرف بتن می باشد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.